نصب وردپرس

پاسخ ۶ سوال رایج در مورد نصب وردپرس

7 دقیقه
1,120
7 امتیاز

نصب وردپرس معمولا کمتر از ۳ دقیقه انجام میشه اما در حین نصب با موضوعاتی روبرو می‌شوید که شاید ندونید که چگونه مراحل نصب را انجام دهید به همین منظور در این مطلب ۶ تا از سوالات رایجی که موقع نصب به‌وجود می‌آید را در قالب فایل ویدئویی بررسی کردم که بتونید با خیال راحت و بدون هیچ مشکلی وردپرس را نصب کنید.

بروزرسانی: 3 سال پیش
۰

نصب وردپرس معمولا کمتر از ۳ دقیقه قابل انجام است ولی بخاطر آموزش‌های متفاوتی که در سطح اینترنت وجود دارد در این مقاله سعی کردم پاسخ ۶ سوال کلیدی و مهم که موقع نصب وردپرس پیش می آید را بررسی کنم و در نهایت این صفحه مرجع مناسبی باشد برای سوالات مهمی که موقع نصب پیش می‌آید.

۱. چگونه وردپرس را روی کامپیوتر خودم نصب کنم؟

توضیحات ویدئو بالا از این قسمت مطالعه کنید!

جواب کوتاه این سؤال اینکه بله روی کامپیوتر و هر سیستم‌عامل دیگری، شما می‌توانید وردپرس نصب کنید و استفاده کنید. ولی قبل از این‌که کامل‌تر به این سؤال پاسخ بدم یک نکته‌ای رو اضافه کنم ببیند وقتی‌که شما وردپرس را دانلود می‌کنید.

ساختار وردپرس چگونه است؟

وردپرس شامل یک سری فایل‌های php است که یک سری کدها نوشته شده و عملاً هیچ چیزی به‌غیراز فایل شما نمی‌بینید که در ادامه میریم به‌صورت عملی این مورد باهم بررسی می‌کنیم. وقتی این فایل‌های php می‌خواهند اجرا بشوند و اون کدهایی که نوشته شده را روی صفحه‌نمایش داده شود و کاربران بتوانند نتیجه این کدها را ببینند نیازی دارند به یک سری برنامه‌های که این کدها را تبدیل کند به چیزی که کاربر ببیند.

مثلاً شما در همین تصویر نگاه کنید فرض کنید این عنوان و این مواردی که این قسمت نوشته شده یک سری کدهایی پشت این نوشته‌ها است. برای اینکه ما بتوانیم این ظاهر را ببینیم نیاز است یک برنامه‌ای این کدها را تبدیل کند مثلاً از این برنامه ما به‌صورت پاورپوینت می‌توانیم استفاده کنیم ولی اگر بخواهیم در مورد خود وردپرس صحبت کنیم.

کدهای وردپرس چگونه کار می‌کنند؟

همین‌طور که این منوها را در تصویر مشاهده می‌کنید رو هرکدام که کلیک می‌کنیم یک محتوایی به ما نشان می‌دهد که پشت این محتواها یک سری کدهایی است برای این‌که کدهای یک صفحه را ببینید می‌توانید با کلیک راست کردن در صفحه و انتخاب view page source تمام کدهایی که در این صفحه نوشته شده را ببینید.

یعنی اگر ما برنامه‌ای نداشته باشیم که این کدها را تبدیل کنیم به یک ظاهر گرافیکی که افراد بتوانند این‌ها ببینند عملاً این کدها هیچ فایده‌ای ندارد و فقط ما می‌توانیم کدها را ببینیم و هر کاربری نمی‌تواند تشخیص دهد که این کدها چه هستند. پس برای اینکه فایل‌های وردپرس را تبدیل کنیم به یک ظاهر گرافیکی که همه افراد بتوانند بینند که دقیقاً پشت این کدها چی نوشته شده ما نیاز داریم به یک سری برنامه‌ها که این کدها را در مرورگر به یک ظاهر گرافیکی تبدیل کند.

انواع روش نصب وردپرس

نصب وردپرس به دو صورت انجام می‌شود: ۱- به‌صورت آفلاین که رو کامپیوتر خودمان می‌توانیم وردپرس نصب کنیم و این ظاهر گرافیکی ببینیم. ۲- به‌صورت آنلاین همین‌طور که در ویدئو می‌بینید ما وردپرس نصب می‌کنیم و استفاده می‌کنیم.

برای اینکه وردپرس به‌صورت آفلاین روی کامپیوتر و یا لب تاب خودتان نصب کنید برنامه‌های زیادی وجود دارد که به‌صورت آفلاین می‌توانید از وردپرس استفاده کنید. من یک مورد به شما معرفی می‌کنم و می‌توانید با یک سرچ ساده فقط همین عبارت سرچ کنید که چگونه وردپرس را آفلاین نصب کنیم یا به‌اصطلاح رو لوکال‌هاست نصب کنیم.

لوکال هاست چیست؟ (localhost )

لوکال‌هاست فضایی محلی که ما به‌صورت آفلاین می‌توانیم از آن استفاده کنیم و اما برنامه‌ای که من مدنظرم است شما می‌توانید از برنامه زمپ استفاده کنید که با یک سرچ کوچک می‌بینید که برنامه زمپ چه امکاناتی دارد.

برنامه زمپ xampp چیست و چگونه کار می‌کند؟

برنامه زمپ دقیقاً برای شما فضای محلی ایجاد می‌کند که بتوانیم فایل‌های وردپرس را در کامپیوتر خودمان به‌صورت آفلاین نصب کنیم فایل‌های وردپرس دو بخش کلی دارد: ۱- فایل‌هایی که کاربر به‌صورت گرافیکی می‌بیند (مثال عملی در ویدئو) ۲- قسمتی‌هایی که کاربر اطلاعات خودش را وارد می‌کند.

MySQL چیست و چگونه کار می‌کند؟

اطلاعاتی که کاربران وارد می‌کنند همان نام و نام خانوادگی و یا اطلاعات بانکی در بخش دیتابیس وردپرس ذخیره می‌شوند و دیتابیسی که وردپرس از آن استفاده می‌کند همان‌طور که در برنامه زمپ می‌بینید my sql است یعنی اسم این برنامه که این اطلاعات مهم کاربر در آن ذخیره می‌شود my sql است.

ما این برنامه نصب می‌کنیم که اطلاعات مهمی که وارد می‌کنم را در قسمت my sql ذخیره کند همان‌طور که در ویدئو هم می‌بینید دکمه استارت بزنید و هر اطلاعات مهمی که وارد می‌کنید را توی این قسمت ذخیره می‌کند.

سرور آپاچی( apache ) چیست و چگونه کار می‌کند؟

قسمت مهمی دیگری که در برنامه زمپ وجود دارد اینکه حالا ما باید ارتباطی برقرار کنیم بین کدهای صفحه و دیتابیسی که در بالا توضیح دادم. برای این‌که این ارتباط برقرار شود ما به یک سرور نیاز داریم. سرور محلی است که اطلاعاتی که ما روی سایتمان پیاده‌سازی می‌کنیم ذخیره می‌کند در دیتابیس ما که در زمپ از سرور Apache استفاده می‌کنیم که اگر می‌خواهید بدانید که سرور Apache چه هست و چکار می کنه می‌توانید با سرچ اطلاعات بیشتری کسب کنید اگر سؤالی داشتید می‌توانید آخر همین صفحه مشکل خودتان را مطرح کنید که در موردش من به‌صورت کامل توضیح می‌دهم.

پس هدف ما از این توضیحات این است که شما وقتی می‌خواهید وردپرس نصب کنید نیاز دارید به دو بخش مهم یکی my sql و دومی Apache و وقتی برنامه زمپ نصب کردید کافی این دو گزینه را فعال کنید تا سبزرنگ بشوند وقتی سبز هستند یعنی هیچ خطایی و جود ندارد.

فایل وردپرس در لوکال هاست کجا ذخیره می‌شوند؟

کافی در همان قسمت برنامه زمپ روی گزینه explorer کلیک کنید مسیر نصبی زمپ شما باز می‌شود که پیش‌فرض روی درایو c نصب می‌شود و پیشنهاد می‌کنم روی همان درایو c نصب کنید چون بعضی از برنامه‌ها که به‌صورت آفلاین وردپرس اجرا می‌کنند یک سری خطاهای عمومی دارد که بهترین حالت این است که در همان درایو c نصب شود.

خوب بعد از بازکردن صفحه explorer فایل مهمی توی این قسمت وجود دارد که به اسم htaccess این فولدر مهم جای است که ما یک فولدر به اسم دلخواه خود مثلاً test اضافه می‌کنیم که این اسم test همان آدرس سایت ما می‌شود و می‌توانید هر اسم دیگه ای بگذارید و داخل این فولدر فایل‌های وردپرس را قرار می‌دهید.

چگونه وردپرس را به‌صورت آنلاین نصب کنیم؟

این روش نصب روی کامپیوتر و یا به‌صورت آفلاین بود و اما قسمت دوم این سؤال که وردپرس را چطور می‌توانیم به‌صورت آنلاین نصب کنیم همه این توضیحاتی که دادم دقیقاً روی آنلاین هم انجام می‌شود یعنی ما به‌صورت آنلاین هم همین موارد را داریم.

وقتی‌که شما سایتتان را خریداری می‌کنید یک‌بخشی به شما داده می‌شود که به‌عنوان cpanel، سی پنل همان برنامه‌ای است که شما می‌توانید اطلاعات خودتان را ذخیره کنید. که از قسمت فایل منیجر (File Manager) وارد شوید و روی گزینه پابلیک اچ تی ام ال (public html) کلیک کنید که در برنامه زمپ htaccess بود که در فولدر پابلیک اچ تی ام ال وردپرس خود را آپلود می‌کنیم.

۲. چگونه وردپرس را آپدیت کنیم؟

توضیحات ویدئو بالا از این قسمت مطالعه کنید!

خوب اگر اشتباه نکنم از نسخه ۴.۲ یا ۴.۳ به بعد یک امکانی به وردپرس اضافه شد که دکمه‌ای اضافه کرد که وقتی اون دکمه رو بزنید وردپرس به‌صورت خودکار آپدیت می‌شود که به‌صورت عملی در ویدئو نمایش دادم که کجا قرار دارد. قبلاً وردپرس به‌صورت خودکار آپدیت نمی‌شد و برای آپدیت در قسمت پیشخوان وردپرس روی گزینه به‌روزرسانی کلیک می‌کردیم و وارد به‌روزرسانی‌های وردپرس می‌شدیم.

۴ قسمت مهم صفحه بروزرسانی موقع نصب وردپرس

بخش اول آپدیت وردپرس مربوط به خود وردپرس است که نسخه فعلی وردپرس نشان می‌دهد و اگر به‌روزرسانی وجود داشته باشد زیر نسخه قبلی به ما نمایش می‌دهد مثلاً ما از وردپرس ۵.۷.۲ استفاده می‌کنیم به شما پیشنهاد می‌دهد که وردپرس ۵.۷.۳ موجود است و به‌روز کنید که این مربوط به ورژن قدیم وردپرس بود. ولی همین‌طور که مشاهده می‌کنید زیر همان نسخه فعلی نوشته شده وردپرس شما به‌صورت خودکار آپدیت می‌شود که وقتی فعال باشد دیگر نیازی نیست کاری انجام دهید برای به‌روزرسانی وردپرس.

بخش دوم آپدیت افزونه‌ها: در قسمت به‌روزرسانی‌ها افزونه‌ها هستند یعنی برنامه‌هایی که ما رو سایتمان از آنها استفاده می‌کنیم.

بخش سوم آپدیت قالب وردپرس: مربوط به پوسته‌ها یا همان قالب گرافیکی سایت که به‌صورت خودکار اگر قالبی نیاز به آپدیت دارد به ما نمایش داده می‌شود.

بخش چهارم آپدیت ترجمه‌ها: مربوط به ترجمه‌ها است. ترجمه‌ها یعنی کل وردپرس و برنامه‌هایی که از وردپرس استفاده می‌کنیم پایه و اساس این برنامه‌ها به‌صورت انگلیسی ولی خوشبختانه توی این چند سال اخیر می‌توانیم وردپرس را به‌صورت فارسی از مخزن وردپرس دانلود کنیم که در آخرین ویرایش نوشته بود تا ۹۹ درصد فارسی‌سازی شده، بعضی از برنامه‌ها و قالب‌هایی که شما نصب می‌کنید و یا آپدیتی که در خود وردپرس هم به وجود میاد ممکن یک فایل جداگانه‌ای داشته باشد به‌عنوان ترجمه فارسی که اگر ترجمه فارسی وجود داشته باشد توی این قسمت به ما نمایش می‌دهد.

نتیجه گیری!

که حتی توی قسمت پیشخوان روی به‌روزرسانی‌ها به ما نمایش می‌دهد که چند تا به‌روزرسانی موجود و در جواب اینکه چطور می‌توانیم وردپرس را به‌روزرسانی کنیم؟ اولین کاری که می‌کنید اینکه به‌روزرسانی خودکار وردپرس را فعال کنید و یا اگر فعال نکردید از قسمت پیشخوان روی به‌روزرسانی کلیک کنید و اگر نسخه جدیدی موجود بود آن را به‌روز کنید

۳. چه نسخه‌ای از وردپرس را نصب کرده‌ام؟

برای اینکه نسخه یا همان ورژن وردپرس پیدا کنید در قسمت پیشخوان وردپرس توی قسمت به‌روزرسانی‌ها نسخه کنونی شما را نمایش می‌دهد همان‌طور که در ویدئو هم مشاهده می‌کنید ما از نسخه ۵.۷.۲ استفاده می‌کنیم. ولی اگر شما توی هر قسمت دیگری از پیشخوان وردپرس باشید می‌تواند پایین صفحه سمت چپ نسخه وردپرس خود را مشاهده کنید و اگر زبان پیشخوان شما انگلیسی باشد کامل برعکس می‌شود.

۴. چگونه قالب وردپرس (ظاهر وب‌سایت وردپرسی) خود را تغییر دهم؟

توضیحات ویدئو بالا از این قسمت مطالعه کنید!

قبل از اینکه جواب سؤال را بدهم وقتی‌که شما وردپرس را به‌صورت خام نصب می‌کنید یعنی بدون هیچ قالبی و بدون هیچ بسته نصبی چیزی که می‌بینید یا قالب و ظاهر گرافیکی پیش‌فرض خود وردپرس است یا اینکه یک صفحه سفید نمایش داده می‌شود.

برای اینکه بتوانید ظاهر و قالب سایتتان را تغییر بدهید کافی از قسمت پیشخوان توی منوها قسمت نمایش را انتخاب کنید و روی قسمت پوسته‌ها کلیک کنید این قسمت، همه قالب‌ها و ظاهر گرافیکی که شما می‌توانید روی سایتتان فعال کنید را در این قسمت وجود دارد.

روش نصب قالب وردپرس

اگر قالبی خریداری کرده‌اید می‌توانید از قسمت افزودن بعد روی بارگذاری پوسته کلیک کنید ولی من پیشنهاد می‌کنم از قسمت سی پنل حالا اگر قالبی دارید یا افزونه‌ای دارید از این قسمت آپلود کنید. خوب همان‌طور که مشاهده می‌کنید وقتی ما روی افزودن کلیک می‌کنیم در مخزن وردپرس هم تعدادی قالب به‌صورت پیش‌فرض برای ما گذاشته شده که هرکدام خواستیم می‌توانیم قبل نصب پیش‌نمایش سایت ببینیم.

ولی من پیشنهاد نمی‌کنم از این قالب‌های پیش‌فرض استفاده کنید سعی کنید یک قالب پولی اورجینال خریداری کنید و از طریق‌هاست این قالب روی سایتتان نصب کنید. پس در جواب اینکه چطور می‌توانیم ظاهر سایتمان را تغییر بدهیم؟ از قسمت نمایش توی قسمت پوسته‌ها کافی تم قالبتان یا همان سایت را عوض کنید.

۵. خطای Missing Stylesheet چیست؟ و مشکل نمایش صفحه سفید از کجاست؟

توضیحات ویدئو بالا از این قسمت مطالعه کنید!

یکی از مشکلات رایج اکثر افرادی که از بسته نصبی قالب استفاده می‌کنند همین مشکل دارند یعنی وقتی‌که وردپرس را با همان قالب نصبی سایت راه‌اندازی می‌کنند به‌صورت سفید نمایش می‌دهد و هیچ محتوایی نشان نمی‌دهد.

خوب اول این نکته را بگم که منظور از بسته نصبی چه است؟

وقتی شما قالبی را خریداری می‌کنید که حتماً پیشنهاد می‌کنم قالب اورجینال باشد یک سری فایل‌هایی با یک پیش‌نمایش دارد همین‌طور که در ویدئو هم مشاهده می‌کنید این قالب‌ها ظاهر خیلی خوبی دارند که دو حالت پیش میاد یکی اینکه فایل خام به شما می‌دهند یا اینکه دقیقاً شبیه پیش‌نمایش باهمان استایل و محتوا و عکس‌های نمونه برای شما قرار می‌دهند.

وقتی قالبی خریداری می‌کنیم چند فولدر دارد که یکی از آنها فولدرتم است وقتی فولدرتم باز می‌کنیم یک پوشه فول پک دارد که همان بسته نصبی می‌شود که شما همان پیش نمایشی که می‌بینید با زدن یک دکمه می‌توانید این قالب تستی روی سایت خودتان مشاهده کنید.

و یک فولدر دیگر وجود دارد که قالب به‌صورت خام نصب می‌شود خوب اگر به‌صورت خام نصب کنید طبیعی که صفحه شما سفید نمایش داده شود ولی این مشکل برای افرادی که از بسته نصبی استفاده می‌کنند و انتظار دارند وقتی بسته نصبی نصب شد همین قالب دمو با محتوا نمایش داده شود که اصولاً هم باید همین‌طور باشد.

۲ دلیل رایج نمایش صفحه سفید بعد از نصب وردپرس

قالب را شما به‌صورت کامل نصب نکرده‌اید. اکثر شرکت‌هایی که به شماهاست ارائه می‌کنند این کار انجام می‌دهند و یا همان شرکتی که قالب خریداری کرده‌اید می‌توانید تیکت بزنید و درخواست کنید که قالب را به‌صورت کامل برای شما نصب کند و تحویل بدهد این کار کاملاً رایگان انجام می‌دهند و حق شما است.

ولی اگر خودتان می‌خواهید این بسته نصبی نصب کنید و نمی‌خواهید به شرکت‌هاست یا از همان شرکتی که قالب خریداری کرده‌اید بگویید مشکلی که هست وقتی توی قسمت نمایش وارد پوسته‌ها می‌شویم ما دوتا فولدر اصلی داریم مثلاً ما از قالب زفایر استفاده می‌کنیم تم اصلی به اسم خود زفایر نوشته شده و در کنار این فولدر اصلی یک فولدری است به اسم زفایر child یا همان تم فرزند توی این تم فرزند وقتی‌که جزئیات پوسته را بزنید

ما یک فولدی داریم توی این قسمت که همین‌طور که در ویدئو مشاهده می‌کند در قسمت سی پنل‌هاست وارد پابلیک اچ تی ام ال می‌شویم بعد وارد wp content می‌شویم فولدرتم باز می‌کنیم که دو فولدر داریم که یکی زفایر قالب اصلی و دومی zephyr-child که قالب فرزند که داخل قالب فرزند فایل‌های زیادی نیست و مهم‌ترین فایلی که برای ما مهم style.css.

یعنی اگر این فایل style.css به هر دلیلی پاک بشود یا این فایل به‌صورت کامل خوانده نشود سایت ما صفحه سفید نمایش می‌دهد و بهترین حالت این است که اگر می‌خواهید خودتان انجام بدید که در همان فولدر zephyr-child روی گزینه folder در نوار عنوان کلیک می‌کنید و اسم فولدر style.css می‌نویسید و روی گزینه create new file می‌زنید ولی اگر می‌خواهید مطمئن بشوید به خود شرکتی که قالب از آن خریداری کرده‌اید بگین که صفحه سفید نمایش داده می‌شود تا خودشان این فایل css را به‌صورت کامل بسازند تا مشکل شما حل شود.

علت خطای missing stylesheet wordpress

در ادامه سؤال قبلی و تکمیل‌کننده سؤال قبلی ما وقتی‌که از بسته نصبی استفاده می‌کنیم دو حالت برای ما پیش میاید که صفحه سفید نمایش داده می‌شود. یکی اینکه همان‌طور که در قسمت قبلی هم توضیح دادم اینکه قالب ما به‌درستی نصب نشده و یا به‌جای اینکه صفحه سفید نمایش داده شود یک خطایی روی سایت ما میایید به‌عنوان missing stylesheet wordpress که یک خطای خیلی رایج هنگام نصب قالب که اگر این خطای داد کافی این فایل style.css در قالب فرزند بسازید.

علاوه بر فایل style.css ما دوتا فایل دیگر هم داریم به اسم functions.php , screenshot.png که اسکرین‌شات همان عکس قالب زفایر داخلش گذاشته شده. پس اگر با این دو خطا که صفحه سفید نمایش داده می‌شود و یا خطای missing stylesheet wordpress مواجه شدید و وارد قالب فرزند شدید و فایل style.css هم بود و بازهم این خطا را دارید بهترین راه اینکه به شرکت هاستینگ و یا شرکتی که قالب از آن خریداری کرده‌اید یک تیکت بزنید و برای شما سریع برطرف می‌کنند.

۶. چگونه یک افزونه را روی وردپرس نصب کنیم؟

نصب یک افزونه بسیار آسان است. از داشبورد وردپرس خود به افزونه‌ها > افزودن بروید. از این قسمت می‌توانید برای جستجوی یک افزونه رایگان از WordPress.org برای نصب از جستجو استفاده کنید یا می‌توانید بر روی دکمه آپلود کلیک کنید تا فایل zip را برای افزونه‌ای که خریداری کرده‌اید را بارگذاری کنید.

دوستانی که این مطلب را مطالعه کردند، از مطالب زیر هم خیلی استقبال کردند!

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.