اگر ویدئو بالا رو مشاهده نکردید متن ویدئو رو از این قسمت مطالعه کنید: به نام خدا عرض سلام و ادب خدمت همهٔ همراهان عزیز سلمان غلامی هستم و توی این قسمت میخواهیم باهم بررسی کنیم که برای طراحی وبسایتهای اختصاصی و شرکتی دقیقاً بهعنوان کارفرما قبل طراحی سایت باید چه نکتههایی رو بدونیم که بعداً به مشکلی بر نخوریم، خوب همانطور که گفتم وبسایت اختصاصی و شرکتی جزء اون دسته وبسایتهایی هستند که صفحات اصلی و صفحات هدفشون رو شمای کارفرمان تعیین میکنید.
طراحی سایت شرکتی مناسب چه افرادی است؟
معمولاً سایتهای شرکتی و اختصاصی جزء اون دسته از وبسایتهایی هستند که صفحات اصلی و صفحات هدفشون رو شمای کارفرما تعیین میکنید ولی علاوه بر این صفحات من توی این قسمت میخوام ۲ تا از صفحات بسیار مهم و کاربردی که ساختار اصلی یک وبسایت شرکتی و اختصاصی رو تشکیل میده کامل براتون توضیح بدم که دقیقاً این صفحاتی هستند و چطور باید پیادهسازی بشن که در نهایت به وبسایت ما کمک کنند. پس اگر جزء اون دسته افرادی هستید که الان در حال حاضر صاحب یک شرکت هستید یا اینکه توی حوزه خاصی دارید فعالیت میکنید و میخواهید یک وبسایت درست و اصولی برای خودتون داشته باشید در ادامه این قسمت با من همراه باشید که ببینیم این صفحات مهمی که در موردشون صحبت میکنیم دقیقاً باید چطور پیادهسازی بشن و چه نکتههای مهمی رو قبل طراحی سایت بدونیم.
در طراحی سایت شرکتی چه صفحاتی رو شما تعیین میکنید؟
یعنی نسبت به حوزه فعالیتتون و زمینهای که الان دارید فعالیت میکنید یک سری موارد هستند که برای شما اهمیت بالایی دارند یا حاشیه سود خوبی دارند، محصولات خیلی خوبی تو اون زمینه دارید یا در کل میخواهید که روی این نوع خدمات و محصولات برند بشید و بهتر و بیشتر دیده بشید، خوب این صفحات برای اینکه ما بتونیم بهدرستی طراحی و پیادهسازی کنیم ویک استراتژی خیلی خوب و منظم برای این صفحات طراحی کنیم با هم، نیازمند اینکه با حوزه کاری شما، وبسایتی که قرار طراحی کنید دقیقا بدونیم که چه محصولات و چه خدماتی رو قرار ارائه کنید.
روند کار برای تعیین استراتژی سایت چگونه است؟
بعد از اینکه با این حوزه کاری شما آشنا شدیم میتونیم که یک استراتژی خیلی خوبی رو برای وبسایت شما طراحی و پیادهسازی کنیم. ولی علاوه بر اینها من همانطور که گفتم می خوام تو این قسمت دو تا از صفحات بسیار مهم و کاربردی که ساختار اصلی یک وبسایت شرکتی و اختصاصی رو تشکیل میده رو کامل با هم بررسی کنیم که دقیقاً این صفحات مهم باید چطور پیادهسازی بشن و چه استانداردهایی رو باید برای طراحی سایت شرکتی رعایت کنیم؟
کاغذ خودکار رو بردارید تا شروع کنیم!
همینالان ازتون می خوام که یک کاغذ خودکار بردارید یا اینکه فایل ورد روی سیستمتون باز کنید تک، تک نکتههایی رو که میگم یادداشت کنید که پایان همین قسمت بتونیم یک داکیومنت خیلی خوب برای طراحی سایت شرکتی و اختصاصی داشته باشیم که اگر صاحب یک شرکت هستید یا اینکه توی زمینه خاصی دارید فعالیت میکنید یک داکیومنت خیلی خوب از کسب و کارتون داشته باشید و بتونید خیلی راحتتر این رو به طراح سایت انتقال بدید و همه چیز واضح و مشخص باشه الان ما چه انتظاری باید از طراح داشته باشیم که این وبسایت رو با این استانداردها و چهارچوبی که بهش میدیم دقیقاً همینطور طراحی کنه، علاوه بر این نکتهها نکتههای مهم دیگه ای هم هست که در ادامه این صفحه متوجه میشید که این داکیومنت نوشتن اولیه و دونستن اطلاعاتی که قبل طراحی سایت باید بدونید رو چقدر میتونه روی سایت شما و پیشرفت اون کسبوکاری که میخواهید آنلاینش کنید تأثیر گذاره!
اصطلاحاتی که شما بهعنوان کارفرما قبل از طراحی بدونید!
خوب قبل از اینکه بریم صفحات باهم بررسی کنیم من یک سری اصطلاحاتی رو که از دید من طراح سایت هست رو می خوام کامل براتون توضیح بدم که دیدگاهها مون نزدیک به هم بشه و منظورم مثلاً از استراتژی چیه؟ تعیین هدف چه؟ و نکتههایی که حالا در ادامه میگم دقیقاً منظورم چیه و شما بهعنوان کارفرما دیدگاه من طراح سایت رو بدونید که دقیقاً قرار چه کاری رو انجام بدیم و در نهایت چطور این استراتژی رو برای خودمون طراحی و پیادهسازی کنیم.
مورد اول
منظور از استراتژی کاری چیست؟
منظور من از استراتژی بهعنوان طراح سایت اینکه ما یک داکیومنت و یک اطلاعات اولیهای برای وبسایت خودمون داشته باشیم که بتونیم برتری داشته باشیم نسبت به رقیبهای اصلی که الان وجود دارند اگر خود کلمه استراتژی هم سرچ کنید معنی لغویش دقیقاً همینه، مثلاً استراتژی در جنگ ، یعنی جوری ما نیرو و یا مهره هامون رو بچینیم که نسبت به دشمن برتری داشته باشیم حالا توی اصطلاح طراحی سایت وقتی که ما منظور مون از استراتژی و وقتی کلمه استراتژی رو به کار میبریم هدفمون اینکه همان ابتدای کار یک سری اطلاعات و داکیومنتی داشته باشیم که نسبت به رقیب مون برتری داشته باشیم و البته منظور من از برتری این نیست که الان بیاییم رقیب هامون رو تخریب کنیم و از کارهای غیراستاندارد استفاده کنیم که بتونه این برتری ما رو ثابت کنه.
چگونه استراتژی مناسبی نسبت به رقیبان داشته باشیم؟
ما برای اینکه بتونیم برتری نسبت به رقیب مون داشته باشیم باید یک مزیت رقابتی خیلی خوبی توی کسبوکار مون توی حوزه فعالیت مون پیدا کنیم که کسی توانایی رقابت با این مزیت رقابتی رو نداشته باشه که حالا در ادامه میگم چطور باید یک مزیت رقابتی خیلی خوب برای خودتون پیدا کنید. پس اولین نکته اینکه منظور من از استراتژی اینکه ما طوری عمل کنیم که نسبت به رقیب هامون برتری داشته باشیم.
مورد دوم
منظور از هدف پروژه چیست؟
منظورمون از هدف پروژه خوب حالا شاید خیلی کلیشهای باشه و بدونید که دقیقاً منظورمون از هدف پروژه چیه؟ ولی همانطور که گفتم می خوام دیدگاه من طراح سایت از این کلماتی که استفاده میکنم رو بدونید تا باهم یک دیدگاه داشته باشیم و دقیقاً منظور همدیگه رو متوجه بشیم. منظور من از هدف پروژه اینکه شما الان فرض کنید که وبسایت تون توی بهترین حالت طراحی و پیادهسازی شده هر چیزی که مد نظرتون بوده هم از نظر طراحی هم از نظر صفحات هدفی که مد نظرتون بوده و هر چیزی که توی یک وبسایت درست و اصولی نیاز هست، طراحی و پیادهسازی شده، بعد بیایید جلوش ببینید که دقیقاً الان این وبسایت قرار چه کاری رو انجام بده، یعنی الان وبسایت شما توی بهترین حالت طراحی شده در نهایت قرار چه اتفاقی به افته. منظور من دقیقاً از هدف پروژه اینکه شما بعد از اینکه سایتتون طراحی و پیادهسازی شد دقیقاً براش چه اتفاق میافته، حالا نمونههایی از هدف پروژه اینکه من حالا ایدههایی بهش اشاره میکنم که باز بیشتر این موضوعات شفافتر بشه و دیدگاهها مون نزدیک به هم بشه.
برخی از مهمترین اهداف مشتریان و کارفرمایان!
بعضی از مشتریان هستند که هدفشون اینکه خوب بیشتر محصولات و خدماتی که دارند رو بیشتر بفروشن یا هدفشون اینکه الان شرکتی که هستند یا توی زمینه خاصی که دارند فعالیت میکنند روی بحث برندینگ و بیشتر دیدهشدن کار کنند یعنی الان توی یک زمینه بسیار فعالیت میکنند، میخوان که سر زبانها باشند و بیشتر دیده بشن. هدف بعدی اینکه بیان توی نتایج اول گوگل دیده بشن یعنی الان وب سایتشون طراحی شده و هدفشون اینکه بیان توی نتایج اول دیده بشن و از اون طرف خوب مشتریان زیادی رو هم داشته باشند و هدفهای زیادی رو دیگه نسبت به حوزه کاری شما میشه تعیین کرد که خود نیازمند اینکه با اون زمینه فعالیت شما بهصورت کامل آشنا بشیم که من برای تعیین هدف پروژه توی وبسایتهای شرکتی و اختصاصی ۳۰ تا سؤال بسیار مهم و کلیدی رو طراحی کردم که وقتی میخوایم هدف اصلی پروژه رو تعیین کنیم دقیقاً باید این سؤالات رو توی جلسه آنلاین با هم بررسی کنیم که اون هدف نهایی برسیم.
بهترین هدف برای طراحی سایت شرکتی چیست؟
هدف؛ از دیدگاه اغلب کارفرمایان و مشتریان به این صورت که ما وقتی میخواهیم خوب سایتی رو طراحی کنیم خیلی از افراد میگن می خوایم بیشتر بفروشیم و بیشتر دیده بشه این دو مورد از موارد بسیار مهمی هستند ولی بعضی از افراد توی بعضی از زمینههای خاص میتونیم یک هدف خیلی خوب و اصطلاحاً روی یک زمینه بسیار خاصتر اون ابتدای پروژه کار کنیم که ما آروم آروم بعد بیایم این رو توسعه بدیم درسته هر وبسایتی که طراحی و پیادهسازی میشه هدف نهاییش اینکه هم بیشتر بفروشه و همین که برنده بشه این دو تا برای هر وبسایتی عملاً اتفاق میافته ولی اون ابتدای کار وقتی که افراد خوب کاربرای زیادی نداریم افراد زیادی ما را نمیشناسند چطور باید یک هدف خیلی خوب برای پروژه مون انتخاب کنیم که بعداً بتونم این رو خیلی خوب توسعه بدیم. پس این هم از مورد بعدی منظور مون از هدف پروژه اینکه در نهایت وقتی سایت شما توی بهترین حالت پیادهسازی شد قرار چه اتفاقی براش به افته.
مورد سوم
منظور از بازار هدف چیست؟
مورد بعدی که مورد بسیار، بسیار مهمی هست و توی داکیومنت پروژههای طراحی سایت بسیار ازش استفاده میکنیم و شمای کارفرما حتماً حتماً قبل طراحی سایت باید خیلی خوب اطلاعات را در موردش بدونید بازار هدف هست، دیدگاه من طراح سایت از بازار هدف اینکه دقیقاً وبسایت شما و این کسبوکار آنلاینی که قرار راهاندازی کنید دقیقاً برای چه دستهای از افراد هست؟
مطمئنم تایید می کنید که …
خوب الان مطمئناً بهمحض اینکه این بازار هدف گفتم و افرادی که قرار از محصولات و خدمات شما استفاده کنند مطمئناً الان تأیید میکنید که میگید افراد عادی مخاطب ما نیستند ما یک سری از افراد بسیار خاص و ویژهای رو داریم که قرار از محصولات و خدمات ما استفاده کنند یا اینکه شرکتی هستید و میگید بیشتر ارتباط ما با شرکتها، سازمانها و ارگانهای دولتی هست و ازایندست موارد که توی بازار هدف میآید همان ابتدا بازار هدف تون رو خیلی کوچک و محدود میکنید!
چگونه بازار هدمان رو تا ۸۰% افزایش دهیم؟
باید بهتون بگم که این کاملاً طبیعی و توی ۹۹ درصد وبسایتهای شرکتی و اختصاصی اتفاق میافتد چون شما الان دارید از دیدگاه خودتون بهعنوان صاحب کسبوکار و کارفرما دارید دیدگاه تون نسبت به بازار هدف رو انتقال میدید و کاملاً هم درسته ولی من هم می خوام بهعنوان طراحی سایت و بهعنوان کسی که داره توی زمینه دیجیتال مارکتینگ و کسبوکار اینترنتی داره فعالیت میکنه می خوام یک دیدگاه جدیدتری بهتون بدم که اگر بازار هدف شما از ۱۰۰ درصدی که در نظر بگیرم شما میگید ۲۰ درصد افراد فقط هستند که از محصولات و خدمات ما استفاده میکنند من طراحی سایت می خوام بگم که شما توی وب سایتتون بهراحتی میتونید از این ۸۰ درصد که الان در حال حاضر مشتری شما نیستند می تونیم بهخوبی استفاده کنیم که این بازار هدف تون رو خیلی وسیعتر و بزرگتر کنیم.
راهکارهای زیادی وجود داره برای توسعه بازار هدف!
حالا راهکار های بسیار زیادی وجود داره و روشهای زیادی وجود داره که ما این بازار هدف مون رو توسعه بدهیم و نیازمند اینکه من با کسبوکار شما و حوزه فعالیت تون خیلی خوب و کامل آشنا بشم که بتونیم روی این موارد کار کنیم ولی چند تا نکته اینجا بهش اشاره کنم که ببینید وقتی که شما یا بگذارید با یک مثال واقعی که یکی از مشتریان بود و دقیقاً نظرش همین بود که من افراد زیادی نداریم و ارگانهای دولتی هستند که فقط ما با این اورگان ها کارمی کنیم یا اینکه بخوایم یک ذره این بازار هدف مون رو توسعه بدین بعضی از شرکتها و کارخانههای بسیار بزرگ هستند که میتونند مشتری ما باشند.
یک مشتریان خودم بررسی کنیم در رابطه با این موضوع!
یکی از مشتریان عزیز که ساکن اصفهان هست (که با سرچ کلمه طراحی سایت اصفهان ما رو پیدا کرده بود) این فرد توی زمینه مهندسی آب توی شاخه آب و فاضلاب فعالیت میکردند که حالا یک سری خدمات و محصولاتی رو ارائه میکردند بازار هدف شون وقتی ازشون پرسیدم که خوب بازار هدفتون چیه و چه افرادی قراره مشتری شما باشند گفتند که ما مشتری اصلی مون رو خودمون تعیین نمیکنیم یک سازمانی هست از وزارت استاندارد فکر میکنم که ما قرار خودمون رو ببریم اونجا معرفی کنیم و با استفاده از اون شماره شرکت و شماره ثبتی که داریم این وزارت استاندارد یک اعتباری رو به ما میده و بر اساس میزان سابقه کاری و نمونه کارهایی که انجام دادیم یک اعتباری بهمون میده بعد اگر کسی بخواهد توی حالا یک پروژههای بزرگ منظور من از پروژههای بزرگ اینطوری که شما فرض کنید یک بیمارستان خیلی بزرگ هست و یا یک شهرک کوچیک میخوان کل این شهرک رو آبرسانی کنند که بخش آب و فاضلابش هر کاری که نیاز هست حالا تسویه خونه اگر قرار انجام بشه، لولهکشی اگر قرار انجام بشه همه این موارد رو این شخص انجام میدادند یا این شرکت انجام میدادند بعد گفتم که خوب الان بازار هدفتون کیاست و چه افرادی قرار بیان مشتری شما باشن گفتن که ما مشتریان مون رو خودمون تعیین نمیکنیم مگر این که حالا بهواسطه دوستان و حالا کسی ما رو معرفی کرده باشه به یک جایی که بریم برا اون شرکت یا اون ارگان، محصولات و خدماتی رو ارائه کنیم.
۳ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
استاد امکانش هست نمونه کارهای سایت شرکتیتون رو ببینم.
سلام و درود
همه نمونه کارها رو درسایت شخصی میتونید ببینید
salmangholami.ir
موفق باشید
عالی بود توضیحاتتون واقعا کامل بود و من که طراحی سایت شرکتی برام مبهم بود الان چندتا ایده گرفتم.