اگر ویدئو بالا رو مشاهده نکردید متن ویدئو رو از این قسمت مطالعه کنید: خوب همانطور که گفتم هدف کلی یک وبسایت آموزشی اینکه همهٔ صفحاتی که براش طراحی و پیادهسازی میشه در نهایت باید کاربران رو تبدیل کنه و منظور مون از تبدیل کردن اینکه ما الان سری اطلاعات رو از کاربر بگیریم. و اما این صفحات چی هستند که باید کاربر رو تبدیل کنند.
اولین و مهمترین صفحه در طراحی سایت آموزشی چیست؟
اولین و مهمترین صفحه توی سایتهای آموزشی صفحات پیشنهاد رایگان هست: یعنی کاربر الان میاد وارد صفحه ما میشه طبق همون نکتههایی که گفتم، چطور کاربر میآید وارد میشه توی این صفحه با یک پیشنهاد کاملاً رایگان روبرو میشه که پیشنهادهای رایگان خوب فرمتهای مختلفی داره بستگی داره به اون استراتژی که دقیقاً مخصوص شما طراحی و پیادهسازی میشه و حوزهای که دارید آموزش میدیدید، این پیشنهاد رایگان میتونه متفاوت باشه ولی معمولترین و رایجترین صفحه پیشنهاد اینطوری که کاربر وقتی که وارد شد اما این پیشنهاد خیلی خوب براش داریم که بیاد اطلاعات تماسش رو به ما بده و این پیشنهاد رایگان ما رو دریافت کنه.
روش دیگه ای از پیشنهادهای رایگان!
حالا توی حوزههای دیگه میتونه اینطوری باشه که پیشنهاد رایگان ما اطلاعاتی هم ازش نگیره همین که کاربر بیاد یکم انگیزه بیشتری بهش بدیم همانطور که گفتم انگیزه خیلی میتونه روی کاربر تأثیرگذار باشه تو این صفحهای که ما براش آماده کردیم فقط بیاد انگیزه بگیره و این رو متوجه بشه که الان من این صفحه و اینسایت که پیدا کردم یک منبع خوبی هست که بعداً می تونم ازش استفاده کنم، اینجا یک نکته بسیار، بسیار مهم و کلیدی رو توی سایتهای آموزشی بهتون بگم که افراد، ناخودآگاه دوست دارند اطلاعات رو فقط جمعآوری کنند یعنی خیلی موقعها میشه که افراد هستند، مثلاً یک کتابخانه خیلی بزرگ داره که مطمئنم تو این کتابخانه از ۱۰۰ تا کتاب ۲۰۰ کتابی که داره ۱۰ تاش رو کامل، کامل نخونده، ولی این حس خوبی میده وقتی که یک کتابی رو داشته باشیم وقتی یک اطلاعاتی داشته باشیم و با این دید اطلاعات رو جمعآوری میکنند که بعداً برن سرفرصت بهش نگاه کنند.
در طراحی سایت آموزشی چگونه برای صفحات پیشنهاد رایگانمان انگیزه ایجاد کنیم؟
چی شده که الان این اطلاعات ذخیره میشن که بعداً نگاه کنند که معمولاً هم هیچ موقع نگاهش نمیکنند اینکه الان متوجه شدند این آموزش بعداً میتونه به دردشون بخوره و یک انگیزه خوبی بهشون داده یعنی الان درست فرصتشو ندارن ولی بعداً براشون ارزشمند که توی صفحات پیشنهاد رایگان ما دقیقاً باید همین اتفاق رو برای کاربر رقم بزنیم یعنی وقتی که وارد این صفحه میشه حالا یا استفاده می کنه یا نمی کنه در نهایت باید این انگیزه برای ایجاد بشه که این محتوا و این پیشنهاد رایگانی که ما براتون داریم بعداً به کارت میاد سریعاً میاد اطلاعاتش میده و این پیشنهاد رایگان ما رو دریافت میکنه.
نمونه خیلی خوب از صفحات پیشنهاد رایگان در سایتهای آموزشی!
خوب همانطور که گفتم این پیشنهاد رایگان میتونه قسمتهای مختلفی رو داشته باشه موارد مختلفی رو داشته باشه یک نمونه خیلی، خیلی خوبش که نرخ تبدیل بسیار بالایی داره اینکه ما صفحه پیشنهاد رایگان مون یک صفحه کامل و جامعی باشه، یک صفحه بزرگی باشه که کل اطلاعات توی این صفحه هست و ما اصطلاحاً به این صفحه می گیم صفحات مادری که خوب خیلی اطلاعات جامع و کاملی دارند، بعد توی این اطلاعات رفتار ۹۹% کاربرها توی صفحات بزرگ این شکلی که از اون بالا یک اسکرول سریع میکنند میان پایین و دوباره میرن بالا عنوانها رو یک بررسی میکنند و دنبال یک چیزی هستند که الان به چشمشون بولدتر بیاد و یک پیشنهاد خوبی باشه، اینجا شما می تونید کل پیشنهاد رایگانی که در ازای گرفتن اطلاعات هست رو بیایین توی این صفحه کامل بنویسیدش مثلاً شما میخواهید پایان این صفحه یک پیدیاف رایگان بهشون بدید که دانلود کنند.
یک راهحل ساده و کاربردی!
کل محتوایی که قرار توی این پیدیاف به کاربر داده بشه توی همین صفحه قرار بدید بعد پایین همین صفحه دوباره لینک دانلود بدید بگید اگر میخواهید که این فایل پیدیاف داشته باشید میتونید اطلاعاتتون رو وارد کنید و این پیدیاف رو دریافت کنید.
چگونه نرخ تبدیل را در طراحی سایت آموزشی بالا ببریم؟
وقتی صفحات مرجع ایجاد کنیم، نرخ تبدیل اینجور صفحهها خیلی، خیلی بالاست، چون کاربر الان مطمعا در کنار این صفحه شما صفحات دیگه ای هم بازکرده و رقیبهای دیگه الان کنار شما هستند، اگر بدونه یک منبع یا یک مرجعی پیدا کرده که نسبت به بقیه خیلی بیشتر توضیح داده میگه خوب فعلاً من این رو الان سیو کنم بعد برم سراغ بقیه ببینیم چی هست. اینجا شما میتونید دوباره اطلاعات رو ازش بگیرید و کارهای بعدی رو انجام بدید.
- مشاوره رایگان قبل از طراحی سایت آموزشی
مشاوره رایگان برای افزایش بازدید سایت: همین الان مشاور بگیرید!
مشاوره رایگان برای افزایش فروش سایت: همین الان مشاوره بگیرید!
یک نکته کلیدی و مهم برای طراحی پیشنهاد رایگان!
خیلی موقعها ما یک مطلبی رو توی سایتهای آموزشی مثلاً یک ویدئو آموزشی تولید میکنیم یا مثلاً یک دوره یا حالا یک مینی دوره که چند تا قسمت داره ضبط میکنیم و الان می خوایم اینو بهعنوان پیشنهاد رایگان قرار بدیم بعد میاییم میبینیم که خوب این محتوایی که تو این پیشنهاد رایگان گفتیم انگاری که خیلی باکیفیت شد خیلی نکتههای مهمی شد بیاییم این رو بزاریم توی محصول، یک محصول دیگه ای بزاریم توی رایگان، اصلاً این دیدگاه رو نباید توی سایت آموزشی داشته باشید شما اتفاقاً مطالب رایگانی که ارائه میکنید باید بالاترین کیفیت رو توی شما داشته باشند.
چگونه با محتوای رایگان فروش ایجاد کنیم؟
فرمت محتوای رایگان فرقی نمی کنه کتاب الکترونیکی، ویدئویی، مقاله، متن هر فرمتی که داره شما باید بالاترین کیفیت رو روی محصولات رایگان تون قرار بدید که وقتی کاربر میاد یک پیشنهاد رایگانی از شما دریافت میکنه و میبینه که رایگان شما اینقدر باکیفیت و خوب طراحی شده حتماً ترقیب میشه که محصولات و حالا دورههای پولی که تولید کردید رو بیاد انتخاب کنه.
یک نکته طلایی و بسیار مهم!
این یک نکته رو خیلی، خیلی بهش توجه کنید که اگر درسته من این رو درک میکنم که مثلاً ما شروع میکنیم سه ساعت چهار ساعت پشتسرهم حالا پشتسرهم نه دو تا یک و نیم ساعته یک ویدئوی رو ضبط میکنیم بعد میبینم این ویدئو خیلی محتواش عالی شد خیلی خوب شد بیاییم حالا این رو بزاریم توی محصول، چون محصول نداریم همون ابتدای کار فعلاً بیاییم این رو بزاریم محصول بعد بیاییم یک محتوای رایگان تولید کنیم. اصلاً اینطور نیست، شما اون محتوای رایگانی که فکر میکنید عالی، عالی شده و میخوهید منتشرش کنید رو دقیقاً توی دانلودهای رایگان تون یا توی صفحات پیشنهاد رایگان قرار بدید و نتیجه خیلی خوب و شگفتانگیزی که براتون ایجاد میکنه رو ببیند.
دومین صفحه مهم در طراحی سایت آموزشی
صفحه مقالات رایگان دومین صفحه مهمی است باید نکاتی رو قبل از طراحی بدانید! همانطور که گفتیم هدف کلی توی سایتهای آموزشی در نهایت اینکه ما کاربران رو تبدیل کنیم، یکی از روشهای تبدیل کردن اینکه بیاییم مقالات رایگان رو پیشنهاد بدیم. توی این مقالات رایگان ما میتونیم به فرمتهای مختلفی این قسمت مقالات رو پیادهسازی کنیم یا حالتش اینکه ما بیاییم کل مقالات مون رو بهازای اینکه شما ثبتنام کنید و مقالات رایگان می تونید دریافت کنید پیادهسازی کنیم، میتونیم قسمتهایی از یک مقالهای که حالا مثلاً خیلی بزرگ ۱۰ تا راهکار تو این مقاله دادیم ۵ تاش رو رایگان بزاریم ۵ تای بعدی رو بیاییم در ازای گرفتن اطلاعات به کاربرامون پیشنهاد بدیم و فرمتهای مختلف، این بستگی داره به حوزه کاری شما!
یکی از بهترین روشهای استفاده از مقالات رایگان!
ولی نکته مهمی که می خوام توی مقالات رایگان بهتون بگم اینکه توی زمینه آموزش همیشه یک سری دغدغههایی وجود داره و شمای مدرس و شمایی که الان دارید فعالیت میکنید توی بخش مقالات اگر بتونید خیلی، خیلی شفاف یک موضوعی رو توضیح بدید بهشدت میتونه نرخ تبدیل تون رو بالاتر بره یعنی که کاربران عادی رو تبدیل میکنه به مشتریان احتمالی که میخوان از شما خرید کنند.
نمونهای از شفاف سازی در سایتهای آموزشی
حالا چطور بیایم شفافسازی کنیم مثلاً من دارم توی حوزه همون دیجیتال مارکتینگ مثال اول این قسمت زدم دارم فعالیت میکنم خوب توی دیجیتال مارکتینگ یک حوزه بسیار بزرگی، قسمتهای مختلفی رو داره من میتونم بیام بگم که خودمو طوری معرفی کنم که متخصص دیجیتال مارکتینگم و به همهٔ حوزهها مسلط هستم میتونم یک حالت دیگه بیام شفاف و دقیق بگم که من توی دیجیتال مارکتینگ درسته مثلاً ۸ تا ۱۰ تا قسمت کلیدی و مهم داره توی این چهار تاش بهصورت تخصصی و حرفهای دارم خدمات ارائه میکنم و محصولات آموزشی هم تو این زمینه داریم این به نظر خودتون کدوم حالت بهتره مطمئناً حالت دوم!
در طراحی سایت اموزشی با مقالات رایگان چگونه نرخ تبدیل بیشتر کنیم؟
وقتی که شما اصل و بنا رو توی مقالات رایگان تون بر اساس شفافیت و صداقت بذارید نرخ تبدیل خیلی، خیلی بالاتری داره یا اینکه توی آموزش توی بخش مقالات کاربرها بیشتر نگرانی هاشون در مورد اینکه که آیا بعد از اینکه من این آموزش رو دیدم میتونم از این آموزش یک درآمدی کسب کنم، میتونه آینده خوبی داشته باشه، میتونه مثلاً بهعنوان یک کسبوکار بهش نگاه کنم اگر شما توی مقالات دوباره بیاید این نگرانی رو برطرف کنید بهشدت میتونه کاربرها بهتون اعتماد کنه و وقتی که اعتماد کنه دیگه اطلاعات تماسش رو به ما میده.
چگونه اعتماد کاربران را جلب کنیم؟
حالا چطور این اعتماد رو باید جلب کنیم اگر به مطلبی که منتشر میکنید صددرصد اطمینان دارید میتونید بگید که مثلاً من تضمین میکنم که این دورهای که الان شما استفاده کنید یا این مقاله که الان میگیرید همینالان برید انجام بدید جواب رو میگیرید این اطمینان روبهش بدید بعد ببینید که چقدر مشتاق میشه که اطلاعاتش رو به ما بده!
اصل مهم سادهسازی در محتوای سایت آموزشی
مورد بعدی که توی بحث مقالات میتونیم استفاده کنیم که حالا من توی پیشنهاد رایگان هم یک اشاره کردم اینکه ما بیاییم بحث سادهسازی رو به کسی که داره میخواد آموزش ببینه حالا یک مقاله یک چیزی رو دانلود کنه این مفهوم سادهسازی روبهش برسونیم. مطمعا تأیید میکنید که یک مدرس کار اصلیش اینکه مسائل پیچیده و سخت رو و یا چند تا راهکار رو بیاد جمعآوری کنه و در نهایت تبدیلش کنه به یک راهحل ساده و سریع اگر ما توی بخش مقالات بتونیم این راهحلهای ساده و سریع رو خیلی بیشترشون کنیم این بخش مقالات هم میتونه تبدیل خیلی خوبی توی سایتهای آموزشی برامون داشته باشه.
سومین صفحه مهم در طراحی وبسایتهای آموزشی!
و اما سومین صفحهای که توی سایتهای آموزشی داریم صفحه دورههای رایگان هست، الان توی همون کاغذ خودکاری که داشتیم یا فایل ورد، سومین صفحهای که ما توی سایتهای آموزش باید طراحی و پیادهسازی کنیم همین صفحه دورههای رایگان، حالا سؤالی که پیش میاد صفحه دورههای رایگان با پیشنهاد رایگان چه تفاوتی داره؟ خوب مطمعا تأیید میکنید که وقتی اسم دوره میاد یا اسم یک مجموعه کاملی میاد کلاً یک مفهوم کلی، کلی و مرجع بودن میده و حس بیشتری رو به کاربر میده که خوب الان یه منبع خوبی برا این آموزش پیدا کرده!
یک مثال با هم بررسی کنیم!
یک pdf سه صفحهای که گفتیم چکلیست اینکه چطور افزایش فروش داشته باشیم؟ همین فایل رو بیاییم تبدیلش کنیم به یک دوره مثلاً ۱۰ قسمت، ۱۲ قسمت و بگیم که توی این دوره ۱۲ قسمت شما کامل یاد میگیرید که چطور فروشتون رو حداقل دوبرابر کنید وقتی که با این صفحه مواجه میشه اینجا یعنی یک اطلاعات کاملاً طبیعی یک سری اطلاعات کاملی نسبت به اون pdf دو سهصفحهای داره و یک نکته دیگه ای که توی دورههای رایگان ما داریم اینجا وقتی که کاربر اطلاعاتش رو داد بعد اگر یک کمپینی طراحی کنیم که مثلاً هر دو روز یکبار یا هر سه روز یکبار یک قسمت از این دوره براش ایمیل بشه اینجا کاربر به ایمیل گرفتن از ما هم عادت میکنه و این بهشدت روی کمپینهایی که توی سایتهای آموزشی طراحی و پیادهسازی میشه تأثیرگذار که وقتی کاربر عادت میکنه که مثلاً هر هفته یا هر دو روز یکبار یک ایمیلی از شما دریافت می کنه با عنوان اینکه مثلاً قسمت سوم دوره فلان این خیلی، خیلی میتونه به تبدیلشدن این مشتری احتمالی به مشتری دائمی به همون کمک کنه.
در طراحی سایت اموزشی چگونه به درآمد میرسیم؟
در نهایت ما توی سایتهای آموزشی اگر بخواهیم به درآمد برسیم باید مشتریان دائمی تولید کنیم و همانطور هم که ابتدای این قسمت گفتم اگر بخوایم یک سایتی داشته باشیم که درآمد عالی و پایداری برامون داشته باشه، ما باید این مشتریان دائمی رو افزایش بدیم و بیشترشون کنیم و منظور از درآمد عالی و پایدار اینکه وقتی ما این دوره رایگانی که الان درست میکنیم ده قسمت، بیست قسمت این بهصورت اتوماتیک هر دفعه داره کار میکنه یعنی کاربر هدایت میشه به یکصفحهای که براش طراحی کردیم پیشنهاد دوره روبهش میدیم میاد اطلاعاتش رو میده بهمحض اینکه اطلاعاتش داده میشه اولین قسمتش براش ارسال میشه اولین قسمت رو میبینه پایان ایمیل مینویسیم که دقیقاً حالا توی دو روز دیگه یک هفته دیگه قسمت بعدی رو برا تون ارسال میکنیم، این کلیت توی دورههای رایگان هست!
ما چگونه میتونیم به شما کمک کنیم؟
همانطور که گفتم نیازمند اینکه ما با کسبوکار شما بیشتر آشنا بشیم حوزه فعالیتتون رو بدونیم که دقیقاً شما چطور کمپینهای تبلیغاتی این شکلی طراحی کنید؟ چطور دورههای رایگان طراحی کنید؟ توی ایمیل هاتون چه متنهای تبلیغاتی بنویسید که بتونه یک دوره رایگان برای شما یک سیستم اتوماتیک پولساز و سیستم اتوماتیکی که هر دفعه داره کاربری به سایتتون اضافه می کنه رو درست کنیم پس این هم از سومین صفحه توی سایتهای آموزشی. بریم سراغ آخرین صفحه که صفحه محصولات آموزشی و ببینیم دقیقاً تو این صفحه باید چه نکاتی رو رعایت کنیم.
چهارمین صفحه مهم (صفحه آخر) در طراحی سایت آموزشی
و اما آخرین صفحهای که توی سایتهای آموزشی داریم صفحه محصولات آموزشی هست: همانطور که میبینید صفحه محصولات رو من اولویت پایینتری بهش دادم بهخاطر اینکه گفتم اگر کسی بخواد توی زمینه آموزش ببینه همون اول نمیاد پول بده و یک چیزی رو بخره اول باید مشتاق سازی بشه، انگیزه لازم براش ایجاد بشه چند تا راهکار ساده و سریع از ما ببینه یک مینی دوره حداقل از ما ببینه، یک دوره رایگانی از ما بگیره و آماده بشه برای محصولات پولی که حالا ما توی سایتمون ارائه کردیم.