قسمت سوم سفر کسب و کار اینترنتی در گوگل

قسمت سوم سفر کسب و کار اینترنتی در گوگل

6 دقیقه
803
7 امتیاز

در این قسمت می‌خواهیم بریم سراغ تولید محتوا برای این صفحه که تولید محتوا یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر صفحه از وب‌سایتمان هست که من در این قسمت همه نکات لازم رو توضیح دادم علاوه بر این فایل pdf چک لیست تولید محتوا رو هم براتون قرار دادم که می‌تونید دانلود کنید و طبق مواردی که توضیح میدم یک محتوای حرفه‌ای تولید کنید.

بروزرسانی: 10 ماه
۰

داستان قسمت سوم …

سلام به همراهان عزیز سلمان غلامی هستم به قسمت سوم سفر کسب‌ و کار اینترنتی در گوگل خوش آمدید، اگر دو قسمت قبلی رو دنبال کرده باشید می دونید که ما حالا باید بریم سراغ محتواگذاری برای این صفحه!

زمان: ۱۹ دقیقه و ۳۲ ثانیه
حجم فایل: ۳۳ مگابایت

اگر ویدئو بالا رو مشاهده نکردید، متن ویدئو رو از این قسمت مطالعه کنید: طبق روال اول ببینیم که امروز در چه تاریخی هستیم؟ خوب امروز ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۰ هست که ما قرار برای صفحه کسب‌ و کار اینترنتی محتوا تولید کنیم. اگر دو قسمت قبلی رو دنبال کرده باشید میدونید که برای مقالات و یا صفحات شاخص یک سری عکس طراحی کردم که یک نکته خیلی مهم داره اون هم اینکه گوگل از سال ۲۰۱۶ الی ۲۰۱۷ خیلی روی عکس نوشته‌ها که الان روی کاور عکس‌ها قرار داره خیلی اهمیت میده و متن روی عکس‌ها و متوجه میشه! و به‌عنوان یک محتوا متنی تو این صفحه شناسایی می‌کنه به زبان فارسی، یک نمونه‌ای از سایت مشتری بود که می‌خواستیم بررسی کنیم در بنر بالای سایت یک غلط املایی توی این صفحه بود که بعد همین کاور رو گوگل ایندکس کرده بود و یک خطای گرفته بود و خطا این بود که در کاور ویدئو صفحه اصلی یک غلط املایی داره و باید این رو درست کنید!

روند تولید محتوا باید به چه صورتی باشه؟

خوب بریم سراغ تولید محتوا برای این صفحه، که یکی از کارهای بسیار، بسیار مهمه، به‌طورکلی هر صفحه‌ای که ما جدید ایجاد می‌کنیم من روند رو قدم‌به‌قدم دارم بهتون میگم که یک صفحه چطور میتونه بالا بیاد؟ و چطور رتبه خوبی توی گوگل بگیره؟ اول یک نکته بگم که ما الان قرار که محتوا تولید کنیم و شما باید این نکته رو بدونید که جنس محتوایی که قراره تولید کنیم چی هست؟ محتوا یا حالا به‌صورت کلی ما اسمشو بذاریم مقالات سایت این مقالات سایت، مقالاتی که توی صفحات مختلف سایت قرار می‌گیرند جنس‌های مختلفی دارند که عبارتنداز:

  • محتوای متنی (مقاله رایگان – عضویت)
  • مطالب ویژه سایت (مخصوص اعضای ویژه)
  • محتوای ویدیویی (رایگان – عضویت – ویژه)
  • محتوای صوتی (پادکست – صوت)
  • محتوای ترکیبی (متن + ویدئو + صوت)
شروع کسب و کار اینترنتی

ارائه محتوا به شرط عضویت چیست؟

این نوع محتوا به این صورته که بعضی از مقالاتی که تولید می‌کنیم کاربران اگر بخوان محتوای اون مقاله رو ببینن باید یک ثبت‌نام رایگان انجام بدن، به این روش که هدف اصلی آن گرفتن اطلاعات از کاربر هست ارائه محتوا به شرط عضویت میگیم، مثلا مقاله ای داریم با عنوان: میخوام کار راه بندازم میتونیم یه خلاصه‌ای از مقاله رو منتشر کنیم و برای دیدن محتوای کامل این پیام رو نشون بدیم که این محتوا فقط برای اعضای سایت هست که بعد از ثبت‌نام نمایش داده میشه

مطالب ویژه سایت (اعضای ویژه سایت)

این مطالب همانطور که از اسمش مشخصه و مطمئناً باهاش روبرو هم شدید، یه نمونه‌اش اینطوری که میتونیم پلن‌هایی رو برای سایت تعریف کنیم، مثلاً پلن نقره‌ای، طلایی، الماسی میگیم این سه تا پلن داریم که به‌صورت ماهانه، سه‌ماهه یا شش ماه یا سالیانه شما میتونید بیایید یک مبلغی رو پرداخت کنید و اکانت وی آی پی یا اکانت ویژه این سایت رو خریداری کنید بعد دسترسی پیدا کنید به اون مطالبی که ویژه اعضای سایت هستند. (فرض کنید یکی از این مطالب مراحل ایجاد کسب و کار هست که برای دسترسی به این مطلب باید عضو ویژه سایت باشید)

مشاوره رایگان کسب و کار

تفاوت مطالب ویژه با مطالب به شرط عضویت چیست؟

محتوای اعضای ویژه؛ همون محتوای کاربران VIP یا کاربران ویژه سایت هست که تفاوتش با مطالب رایگان به شرط عضویت؛ اینه که مطالب رایگان فقط اطلاعات کاربران رو می‌گیریم ولی برای مطالب ویژه ما یک محصولی رو تعریف کردیم که کاربران میان یک مبلغی پول رو پرداخت می‌کنند و در ازای اون می‌تونن به مطالب دسترسی داشته باشن، مطالب میتونه فرمت‌های مختلفی داشته باشه متن، ویدئو، صوت و یا ترکیبی از این‌ها که بعد از خرید اشتراک میتونن دسترسی داشته باشن که این نوع محصول یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین نوع محصولات سایت هست که تقریبا برای هر وب‌سایتی قابل اجراست!

فرق نمی کنه حوزه کاریمون چی باشه!

چند نمونه رو بررسی کنیم: مثلاً برای سایت خدماتی قابل اجرا هست، برای سایت‌های فروشگاهی که از رایج‌ترین محصولاتشون همین اشتراک ویژه است! البته این قسمت اعضای ویژه رو در محتوای سریالی سایت هست که میریم نمونه‌های مختلفش رو بررسی می‌کنیم که ببینیم این محتوای VIP چطوریه؟ چه قسمت‌هایی داره؟ چه قیمت‌هایی رو برای اشتاک ویژه تعیین کردن؟ و از این بررسی رایج‌ترینشون رو پیدا می‌کنیم.

پادکست با محتوای صوتی چه تفاوتی داره؟

پادکست: که خیلی، خیلی توی زبان فارسی زمینه خیلی خوبی هست برای فعالیت، به این صورت که ما بیایم محتوایی رو در قالب یک سریال صوتی به جایی اینکه ویدئویی باشه، حالا منظور از پادکست اینکه محتوایی که اولا سریالی باشه و چند قسمت داشته باشه که یه هدف مشخصی رو دنبال میکنه میشه پادکست (مثلا بیاییم در مورد راههای پیشرفت در کسب و کار در چند قسمت صحبت کنیم) یعنی یک پادکست اصولی میتونه این‌طور باشه که یک موضوع مشخصی داشته باشه طی چند قسمت منتشر بشه و یک هدف واضح و شفافی رو دنبال کنه، می تونید توی گوگل سرچ کنید علی بندری یکی از افرادی هست که تو این زمینه پادکست‌های زیادی رو تولید کرده، اغلب پادکست‌هاش هم اینطوری که کتاب‌ها رو خلاصه میکنه یا ترجمه می کنه به‌صورت پادکست، میتونید سرچ کنید و ایده بگیرید ازش، البته این رو دوباره توی همون سریال‌های دیجیتال مارکتینگ و بخش طراحی سایت حتماً بهش اشاره می‌کنیم.

کار از طریق اینترنت

محتوای ترکیبی چیست؟ و چگونه محتوای ترکیبی تولید کنیم؟

محتوای ترکیبی؛ این نوع محتوای رایجی هست که در رتبه گرفتن سایت خیلی تاثیر داره، مثلاً شما یک قسمتی دارید که فقط متن، و یا فقط ویدئو یا همین متنی که دارید میخونید، چه شکلی براش محتوا تولید کردم؟ اول کلمه کسب و کار اینترنتی رو سرچ میکنم بعد ۳۰ نتیجه اول گوگل رو بررسی باز میکنم و جنس محتوای رایج در این زمینه رو پیدا میکنم یعنی چی؟ یعنی توی کلمه مورد نظرمون بیاییم بریم ۳۰ تا نتیجه اول رو بررسی کنیم (البته این ۳۰ نتیجه برای کلماتی هست که رقابت زیاد هست برای رقابت کم همون ۱۰ نتیجه اول کافیه) و ببینیم که جنس محتوای که الان توی سایتشون گذاشتن چیه و یک ساختار و الگوی کلی برسیم!

هدف از تولید محتوای ترکیبی چیست؟

هدف از پیدا کردن جنس محتوایی که در نتایج گوگل هست اینه که توی حوزه مدنظرمون تشخیص بدیم الان جنس محتوایی رایج در چیه؟ مخصوصاً سایت‌هایی که صفحه اول هستند و متوجه بشیم که گوگل توی این حوزه چه نوع محتوایی رو شناسایی کرده؟ مثلاً کلمه موردنظرمون بیشتر روی محتوای متنی بوده یا بیشتر روی محتوای ویدئویی بود یا قسمت‌های دیگه و ما هم بیاییم از همان الگو پیروی کنیم ابتدای کار تا توی دسته‌بندی درستی شناسایی بشیم و بعد بیاییم روند کارمون رو یکم تغییر بدیم و نقاط ضعفی که بقیه رقبا دارن بتونیم بهبود بدیم تا بتونیم رتبه بهتری روی این صفحه بگیریم.

یک نکته بسیار مهم!!!

یک نکته هم بگم حتماً اجباری نیست که الان اگر ۳۰ تا نتیجه را بررسی کردیم و همه محتوای متنی بود بیاییم بگیم خوب چون همه متن بودن ما دیگه اصلاً نمی‌تونیم ویدئو استفاده کنیم یا اگر هم همه متن بودن اصلاً نمی‌تونیم صوت استفاده کنیم این‌طور نیست. من همیشه اولویت رو این‌طور می‌گذارم که سعی کنم محتوای ترکیبی تولید کنم چون بعضی از کاربران هستند بیشتر محتوای ویدئویی رو دنبال میکنن، مخصوصاً اگر محتوای آموزشی باشه، ویدیو خیلی تاثیر بیشتری داره!

مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی

انواع فرمت محتوا و دلیل بررسی محتوای رقیب چیست؟

فرمت‌های دیگه محتوا که میتونیم استفاده کنیم، شاید یک کسانی هستند که به صوت علاقه دارند، شاید کسانی هستند که به متن علاقه دارند پس بهترین محتوایی که ما میتونیم توی صفحات مون ایجاد کنیم که کاربرپسند باشه و وقتی هم که کاربرپسند باشه گوگل رتبه بهتری بهش میده همین محتوای ترکیبی هست که ما بیاییم ترکیب این محتواها رو توی صفحه مد نظرمون قرار بدیم. خوب و یک نکته دیگه هم اضافه کنم که حالا چرا ۳۰ تا نتیجه رو بررسی می‌کنیم، خوب اون ۱۰ تا نتیجه اولی که توی صفحه اول گوگل هستند که چون کلمه کسب و کار اینترنتی کلمه پررقابت و سختی هست حتماً باید دقیق‌تر و بهتر و بیشتر بررسی کنیم که چه چیزهایی توی صفحاتشون استفاده کردن؟ صفحه دوم و سوم هم افرادی هستند که الان دارند تلاش می‌کنند که هدفشون رسیدن به صفحه اول پس از اون ها هم میتونیم یک ساختار کلی برای خودمون درست کنیم و یک سرنخ خوبی بگیریم که الان این افراد که دارند تلاش می‌کنن به صفحه اول برسند چه‌کارهایی توی صفحه سایتشون انجام میدن که ماهم بتونیم از اون ها الگو بگیریم، پس این کلیت کاری که قرار انجام بدیم.

بررسی سایت‌های رقیب با ۳ هدف اصلی!

خوب بریم سرچ کنیم، ده تا نتیجه اول روباز می‌کنیم به‌غیراز سایت‌هایی مثل ویکی‌پدیا چون جز سایت‌های هست در همه موضوعات داره کار میکنه و رقیب اصلی ما نیست! و یکبار دیگه بگم که هدف اصلیمون از سرچ چیه؟

  • شناسایی جنس محتوا
  • ساختار کلی صفحه
  • طراحی صفحه از لحاظ ui و ux

الزامات صفحات مقاله چیه؟ اول این نکته رو بگم هرجایی اسم مقاله میاد یعنی همون محتوا هست. حالا الزامات مقاله یعنی قسمت‌های اصلی هر مقاله توی سایت‌ها هم میریم نگاه می‌کنیم باید توی صفحه خودمون باشه. ۱- تصویر شاخص ۲- عنوان ۳- توضیحات کوتاه ۴- توضیحات تکمیلی این چهار مورد از پایه‌ها و الزامات اصلی مقاله هستند که حالا می‌خوایم بریم با هم بررسی کنیم که ببینیم چه قسمت‌های دیگه رو ما می تونیم بهش اضافه کنیم.

یک ساعت مشاوره رایگان!

قرار نیست حرف قشنگ بزنیم! قراره یک ساعت مفصل با هم صحبت کنیم نگرانی‌های اولیه رو برطرف کنیم، یک تصویر واضح از آینده کسب و کارتون بسازیم و با هم همین الان اون ایده‌ای که دارید رو به واقعیت تبدیلش کنیم، میدونم در تو این مرحله دارید به شدن یا نشدنش فکر می‌کنید ولی جای هیچ نگرانی نیست از طریق بنر زیر فرم مشاوره رو پر کنید تا مفصل صحبت کنیم و یک کسب و کار اینترنتی درست و اصولی رو راه اندازی کنیم.

مشاوره رایگان کسب و کار

دوستانی که این مطلب را مطالعه کردند، از مطالب زیر هم خیلی استقبال کردند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.